INFORMATIE VOOR DOCENTEN


Onze docenten zijn 65+, ervaren, in het bezit van een onderwijshart, hebben vele jaren met veel plezier lesgegeven en zijn trots op het onderwijs. Deze combinatie zorgt er vaak voor dat ze het onderwijs niet geheel willen verlaten. Ze willen nog steeds de leerlingen verder helpen, maar niet meer meedoen aan lange vergaderingen en studiedagen. Fier Op maakt dit mogelijk!

Op dit moment is er een groot tekort aan docenten voor veel vakken. Vacatures invullen wordt door veel scholen in het voortgezet onderwijs als steeds lastiger ervaren. Als er een docent gedurende het jaar uitvalt is het soms bijna onmogelijk om een vervanger te vinden. Hierdoor ontstaat vaak veel uitval en een hoge werkdruk voor docenten die vervangende taken van collega’s op zich nemen.

De komende jaren is er ook een grote behoefte aan docenten die ondersteuning willen bieden aan groepen leerlingen die in verband met de coronamaatregelen in het onderwijs een achterstand hebben opgelopen. Al met al is er heel veel behoefte in het VO aan ervaren docenten!

Indien u zich inschrijft bij Fier Op nemen wij contact met u op. We maken dan kennis met elkaar en bespreken geheel vrijblijvend de mogelijkheden die Fier Op u te bieden heeft.

Na dit gesprek houdt u hopelijk een goed gevoel over aan Fier Op en bent u enthousiast om via ons weer aan het werk te gaan in het onderwijs. Fier Op gaat in dat geval op zoek naar een interessante baan. Bij deze zoektocht staat er maar één ding centraal: uw wensen.

Voor wij onze zoektocht starten bespreken we eerst wat u graag wilt. Ondersteuningslessen op school? Tijdelijke vervanging? Of misschien een kleine baan voor een heel jaar? Dit alles behoort tot de mogelijkheden. Zodra we iets interessant gevonden hebben melden we dit en is het volledig aan u om te bepalen of u geïnteresseerd bent.

Fier Op werkt altijd volgens dezelfde formule. Onze docenten geven les of ondersteuning en zijn geen vergadertijgers. Behalve leerlingbesprekingen vergaderen onze docenten niet. Ook aan studiedagen doen ze niet mee, tenzij ze dit zelf graag willen. Aangezien onze docenten werken onder het toezicht van de school, maar ze daar niet direct in dienst zijn, hebben ze ook geen PPP of functioneringsgesprekken op school.

65+ docenten vo uitzendbureau